UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вінниці майже дві сотні новобранців провели до війська

У Вінниці святково з піснями і танцями, настановами військових ветеранів та бійців АТО урочисто проводили майбутніх солдат до армії

У Вінниці майже дві сотні новобранців пр…

Урочисті проводи майже двохсот строковиків з Вінниці, які цієї весни підуть служити до ЗСУ та Нацгвардії, відбулися сьогодні, 3 квітня, у Будинку офіцерів, передає кореспондент Depo.Вінниця.

За словами т.в.о військового комісара вінницького об'єднаного міського військкомату Ігоря Ліщука, до ведення антитерористичної операції новобранці залучатися не будуть. 60% призовників підуть служити до ЗСУ, а 40% - до Національної гвардії України.

"Орієнтовно до 200 хлопців з Вінниці вибуває для проходження строкової військової служби. Призовники віком від 20 до 27 років, вони будуть проходити службу в навчальних центрах ЗСУ, здобувати військово-облікові спеціальності, а також будуть проходити службу у військових частинах забезпечення ЗСУ", - повідомив підполковник Ліщук.

Він зауважив, що основним проблемним питанням призовної кампанії, є неявка призовників на медичний огляд. Цьогоріч, зазначив підполклвник, на медогляд не з'явилось 40% юнаків.

"Ми вживаємо заходів, передаємо списки до органів національної поліції, які здійснюють доставку призовників для проходження медичного огляду. Є відповідальність і кримінальна, і адміністративна. Під час минулого призову було передано до органів національної поліції 54 повідомлення про скоєння злочинів – неявку до військових комісаріатів. Порушено 8 кримінальних справ", - розповів Ігор Ліщук.

Додамо, що юнаки, які мають вищу освіту служитимуть 12 місяців, ті ж вінницькі хлопці, які її не мають, в армії будуть 18 місяців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme