У Ситника взялись за постачальників "золотого" вугілля на "Центренерго"

Детективи НАБУ розслідують факти зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" при закупівлі вугілля та постачання його на "Центренерго"

Про це прес-служба НАБУ повідомила "Нашим грошам" у відповідь на запит щодо обшуків на "Краснолиманській".

Дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки"), ч. 3 ст. 209 ("Легалізація та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі") КК України.

У фокусі розслідувачів - угоди на загальну суму понад 1,2 млрд гривень. В ході розслідування детективи викрили схеми, за якими приватні компанії-посередники закуповували вугілля в підприємства за цінами, що відрізнялися від ринкових, задля подальшого постачання його ПАТ "Центренерго". Але фактичне постачання здійснювалося напряму - від ДП до ПАТ "Центренерго".

Через такі дії суб'єкти підприємництва, що входять до сфери відання Міненерговугілля, у яких частка державної власності та корпоративних прав держави становить понад 50%, зазнали суттєвих збитків.

Розслідування за наведеними фактами детектив НАБУ розпочали в липні 2016 року. Досудове розслідування триває. Про підозру поки нікому не повідомлено.

Нагадаємо, під час проведення обшуку з офісу нардепа з БПП Сергія Тригубенка було вилучено більше 4 млн грн, комп'ютерна техніка та документи, що свідчать про проведення торгових операцій з ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" (про викуп вугілля) і ПАТ "Центренерго" (про продаж вугільної продукції).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme