У Нацбанку відреагували на транш МВФ

Нацбанк привітав схвалення Радою директорів МВФ рішення про виділення наступного траншу фінансової допомоги в розмірі 1 млрд дол.

Про це йдеться в заяві НБУ, передає Depo.ua.

"Це четвертий транш в рамках чотирирічної програми розширеного фінансування EFF, що є підтвердженням успішності реформ, спрямованих на створення більш міцної та стійкої фінансової системи та економіки. Це найуспішніша програма МВФ в історії України", - йдеться в заяві.

Регулятор наголосив, що МВФ прийняв рішення після додаткового вивчення можливого впливу торговельної блокади окупованого Донбасу на економіку України. Зазначається, що експерти МВФ дійшли висновку, що ситуація матиме помірний вплив на темпи економічного зростання і стан платіжного балансу та не становитиме загрози для виконання інфляційних цілей НБУ.

Окрім того, в НБУ заявили, що Україна досягла значного прогресу у очищенні та стабілізації банківської системи, що було однією з умов виділення кредитного траншу. Зокрема, цьому сприяла націоналізація найбільшого українського банку "Приватбанк" наприкінці 2016 року.

У Нацбанку пообіцяли і надалі працювати над тим, щоб усі банки в Україні функціонували на найвищому рівні нормативної практики і прозорості.

Нагадаємо, 3 квітня Рада директорів МВФ схвалила виділення Україні 1 млрд доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme