У Мінську за ґратами тримають шістьох українців, - консул

Шістьох громадян України посадили в столиці Білорусії після затримання в березні

Про це повідомив консул України в Мінську Олександр Новосьолов, передає Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

"Нам відомо про шість українських громадян, які перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Йде робота по забезпеченню їх прав, я постійно в контакті з адвокатами трьох затриманих на День волі. Один відбуває 15 діб арешту, особи двох інших громадян встановлюються, так як у них не було при собі документів. Як тільки їх особи будуть встановлені, вони будуть депортовані на батьківщину", - зазначив Новосьолов.

Також Новосьолов зазначив, що завтра планує відвідати ув'язнених.

"Це погано, що громадян затримують і нам їх доводиться захищати, але такі умови країни перебування. Затриманих 22 березня трьох громадян України я сам завтра відвідаю в ізоляторі. Наш обов'язок - стежити за дотриманням їх прав і сприяти якнайшвидшому виїзду на батьківщину після відбуття покарання", - підкреслив консул.

Зазначимо, що одного із заарештованих громадян України Руслана Терещенка суд у Мінську засудив до 15 діб арешту за участь у демонстрації опозиції 25 березня - День свободи.

Прізвища ще двох українців, затриманих 25 березня, досі встановлюються, їх бачили в мінській тюрмі "На Окрестіна".

За інформацією сайту "Білоруський партизан", їх звинувачують у причетності до нападу на податкову інспекцію в Гомелі, будівля якої 24 березня кинули "коктейль Молотова". Ще про трьох заарештованих українців, протестантських проповідників, стало відомо після того, як 2 квітня з в'язниці був звільнений опозиційний активіст Олесь Логвинець, який перебував в одній камері з громадянами України і розповів про них в соціальних мережах.

Повідомляється, що вони збиралися провести в Мінську біблійні семінари з участю південнокорейського проповідника, однак були затримані і засуджені на 15 діб за безпідставним звинуваченням нібито за те, що лаялися матом.

Нагадаємо, в Мінську 25 березня проходив День волі. Заплановані заходи змінилися масовими затриманнями. Так, повідомлялося про затримання сотень громадян, а також 57 правозахисників і волонтерів. Пізніше їх відпустили, серед них виявилися четверо людей з видом на проживання в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme