UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Городоцькому районі в недобросовісного користувача вилучили 188 гектарів землі

"Ділок" вказав у заяві, що потребує земель для ведення фермерського господарства, а насправді ж просто хотів отримати податкову пільгу

У Городоцькому районі в недобросовісного…

На Хмельниччині прокуратура домоглася поверененню державі 188 га землі вартістю майже 5 млн грн, інформує Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Як повідомили в прокуратурі, у листопаді 2014 року громадянин отримав дозвіл на розробку документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 320 га, розташованих на території Великокарабчіївської та Немиринецької сільських рад Городоцького району за межами населених пунктів, з метою надання їх в оренду для ведення фермерського господарства.

В подальшому, у квітні 2015 року на підставі цих наказів для ведення фермерського господарства особа отдержала в оренду частину вказаних земель - три ділянки загальною площею 188 га вартістю понад 4,7 млн. грн.

Правоохоронці встановили, що Головне управління Держгеокадастру в області при прийнятті таких рішень формально підійшло до вирішення заяв громадянина та не пересвідчилось у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та спроможності вести діяльність такого виду - виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією.

Дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а на штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.

Крім того, "ділок" згодом передав одержані ділянки в суборенду. Відтак, за рішенням суду, земельні ділянки загальною площею 188 га та вартістю понад 4,7 млн. грн. підлягають поверненню у власність держави.

Раніше Depo.Хмельницький писав, що в недобросовісного користувача на Старосинявщині вилучили земель на мільйон.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme