США розповіли, як Єфремов виводив мільйони доларів за кордон, - ЗМІ

Федеральне бюро розслідувань США з'ясувало, що колишній керівник фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова переказував гроші на рахунки своїх закордонних компаній

Як пише Главком з посиланням на текст ухвали Печерського райсуду Києва. при цьому зазначається, що інформацію про це було отримано Генпрокуратурою України від ФБР в рамках міжнародної співпраці, передає Depo.Донбас.

Повідомляється, що Єфремов під час перебування на посаді глави Луганської обласної державної адміністрації переказав мільйони доларів на рахунки підконтрольних йому іноземних компаній.

"Перерахунок коштів здійснювався через Укркомунбанк, формальним власником якого був один із заступників Єфремова. Водночас, як повідомляли ЗМІ, контроль над банком належав саме Єфремову. У тексті ухвали також вказано, що Єфремов сприяв створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР", також у цьому підозрюється його близьке оточення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для подальшого розслідування справи суд надав слідству дозвіл на доступ до документів, пов'язаних з Укркомунбанком.

Нагадаємо, що Апеляційний суд Києва визнав необґрунтованою підозру екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову у привласненні або розтраті майна, а також запобіжний захід у вигляді арешту за цією статтею.

Як повідомлялося, 24 лютого Старобільський райсуд Луганської області задовольнив прохання прокуратури приєднати до матеріалів провадження клопотання про допит свідків у справі щодо колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Спочатку планують вивчити письмові матеріали, далі вирішать питання щодо допиту свідків, а також допитають Єфремова.

Крім того, 28 лютого суд оголосив перерву в засіданні до 13 березня для того, щоб сторона захисту могла ознайомитися з матеріалами справи, переданими прокуратурою. Також Старобільський суд Луганської області продовжив запобіжний захід Єфремову у вигляді утримання під вартою до 28 квітня.

Довідка. ГПУ підозрює Єфремова у заволодінні "Луганськвугіллям " шляхом зловживання службовим становищем, в умисних діях з метою зміни території України, що призвело до загибелі людей та організаційному сприянню створенню терористичної організації "ЛНР".

За даними ГПУ, Кримінальний кодекс не передбачає можливості виходу Єфремова під заставу.

1 серпня йому повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Згодом суд обрав Єфремову запобіжний захід - тримання під вартою до 28 вересня, а потім його арешт був продовжений до 24 листопада, і ще раз - до 28 лютого.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme