У БПП запевняють, що абонплата на газ ще й ціни знизить

Для більшості українців загальні витрати на газ не зростуть , а навпаки, знизяться

Про це під час засідання погоджувальної ради заявила заступник голови фракції БПП Ірина Луценко, передає Depo.ua.

"Мені вдалося отримати детальні звіти НКРЕ. Отже, що відбувається з цінами на газ. Для абсолютної більшості споживачів ціни на газ впадуть, я кажу про спільні витрати на два рахунки – за спожитий газ і абонплату. Якщо у вас є газова плита, газова колонка і ви використовуєте газ для опалення – ваш спільний рахунок знизиться в середньому на 4%. Якщо у вас є газова плита і газова колонка, як у багатьох будинках на Львівщині, то загальний рахунок за спожитий газ не зміниться, не буде меншим, але й не зросте. Таких споживачів в Україні 31%", - зазначила вона.

Луценко визнала, що лише якщо в споживача є газова плита і використовуються лічильники G16, спільні витрати піднімуться в середньому на 50 грн.

"Таких споживачів у нас лише 4%. Проте для компенсації цього підвищення НКРЕ готує для них вартості комунальних послуг в цілому", - запевняє Луценко.

Вона додала, що регулятор запровадив абонплату на газ, виконуючи "європейські правила". За словами Луценко, це рішення також покращує шанси України на виграш в Стокгольмському арбітражі проти "Газпрому".

Нагадаємо, що з 1 квітня українці будуть платити за газ суму, що не залежить від споживання газу. Абонплата буде вираховуватися залежно від приєднаної потужності (газового лічильника) кожного споживача. Парламентська опозиція вже погрожує блокувати трибуну через це рішення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme