Трамп заявив про готовність США самотужки діяти проти КНДР

США готові в разі потреби до самостійних дій проти Північної Кореї. Якщо Китай виявиться не в змозі вирішити цю проблему, тоді США доведеться втрутитсь

Трамп заявив про готовність США самотужк…

Про це американський президент Дональд Трамп заявив в інтерв'ю виданню Financial Times, передає Depo.ua з посиланням на DW.com.

Як зазначила в бесіді з журналістами видання заступник радника з безпеки президента США Кетлін Троя-МакФарленд, існує ймовірність, що Північна Корея зможе обзавестися ракетами, здатними нести ядерні боєголовки і досягти території США ще до кінця першого терміну Трампа.

Заяву Трампа зроблено в переддень зустрічі американського президента з головою КНР Сі Цзіньпіном, запланованої на 6-7 квітня у Флориді. Разом з Трампом у зустрічі з китайським лідером повинен взяти участь держсекретар США Рекс Тіллерсон, який заради цього відмовився від поїздки до Брюсселя на зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

Посилення тиску на Китай з тією метою, щоб Пекін, в свою чергу, вплинув на владу КНДР в Пхеньяні - таким може бути один з ключових пунктів нової стратегії США щодо Північної Кореї, яка розробляється радниками президента США з безпеки, повідомляє в той же день Reuters .

Її головна мета - обмеження ядерної програми КНДР, для чого передбачається здійснити ряд економічних і військових заходів, головні з них - запровадження проти Пхеньяна нових санкцій і вплив на політику Пекіна в цьому напрямку. КНР залишається одним з небагатьох союзників КНДР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme