Трамп передумав зустрічатися з мафіозним другом Путіна

Президент США Дональд Трамп  мав заплановану зустріч з російським політиком і банкіром Олександром Торшиним, який входить до близького кола президента Росії Володимира Путіна

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на El Pais.

За даними видання, Антикорупційна прокуратура Іспанії та Цивільна гвардія визначають Торшина у своїх доповідях як хрещеного батька російської мафії.

Зустріч повинна була відбутися до офіційного сніданку у Вашингтоні, в якому Торшин брав участь в якості керівника російської делегації.

Зустріч була скасована напередодні ввечері, за інформацією джерел з Білого дому, через хвилю критики в пресі США, пов'язаною з впливом російських кіл на команду Трампа.

Торшин, який в даний час є заступником голови Центрального банку Росії, зустрічався з одним з дітей президента США, має тісні зв'язки з організацією, яка надала найбільшу кількість грошей на передвиборчу кампанію Трампа (Національна стрілецька асоціація).

Іспанські правоохоронці вже давно слідкують за Торшиним і вважають його причетним до відмивання грошей. Його ледь на затримали в Пальма-де-Майорці влітку 2013 року під час зустрічі з мафіозі, який був засуджений в Іспанії – але він не прийшов на зустріч.

Торшин є довіреним лицем Путіна, був сенатором у період 2001-2015 років, а також головою верхньої палати російського парламенту. За даними розслідування, проведеного іспанськими силами безпеки, він очолює злочинну організацію відому під назвою "Таганська".

Крім того, Торшин пов'язаний з російським мафіозі Олександром Романовим, який створив злочинну групу у Пальма-де-Майорка.

В результаті розслідування, проведеного в період з 2012 по 2013 роки, іспанські правоохоронці прийшли до висновку, що Торшин очолював операцію "Таганської" групи із відмивання грошей шляхом скупки готелів на Майорці.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

2 березня The Washington Post написала, що Сешнс зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком двічі у 2016 році, причому один раз у вересні у власному офісі.

3 березня стало відомо, що зять і старший радник Трампа Джаред Кушнер в грудні 2016 року зустрічалися з російським послом у США Сергієм Кисляком.

У Сенаті почалися слухання у справі про втручання Росії у президентські вибори США.

Розвідка США офіційно назвала президента Росії Володимира Путіна ініціатором втручання у президентські вибори.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme