Стець розповів, як треба боротись за українців в окупації

Міністр інформаційної політики Юрій Стець розповів про те, хто і як має боротися за прихильність жителів окупованого Донбасу

Як передає Depo.Донбас, про це він розповів РБК-Україна.

"Близько 70% територій на периметрі зіткнення зараз мають аналогове покриття українськими телеканалами і радіостанціями. Це є місією, яку виконує комісія, створена мною при міністерстві. Якщо говорити про якісь практичні речі, то за, власне, 75% покриття цієї території зайти не можливо, бо не дозволяє геологія і географія - терикони", - розповів Стець.

Він також зазначив, що у більшості випадків для перегляду українських телеканалів жителям окупації необхідно лише розвернути свої антени у потрібний бік.

"Велика кількість людей просто не хочуть цього робити. Це велика проблема. Це проблема, яка створювалась навіть не останні 25 років, а останніми роками існування Радянського Союзу. Я переконаний, що вплинути на мізки старшого покоління навряд чи вдасться. Іде боротьба за людей 40-50-річного віку і молодше", - заявив Стець.

Міністр вважає, що у цій справі роботи самого лише Міністерства інформації не достатньо. На його думку, важливу роль також відіграють підвищення зарплат, зменшення навантаження на людей, підвищення соціальних стандартів.

"Можна скільки завгодно вішати бордів по території України про те, що у нас все добре, але, коли люди не відчувають цього, це блеф. І цей блеф дуже швидко стає відкритим. Це буде найважливіший елемент, коли реально в Україні буде подолана корупція...Коли вони відчують своїми гаманцями, що якість життя покращується, це буде найважливішим аргументом", - заявив міністр.

Нагадаємо, що у грудні 2015 року Стець заявлялв, що Міністерству інформації вдалося відновити мовлення українських телеканалів і радіостанцій на 70% території Донбасу.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme