СК Росії підтвердив: Вибух в метро Санкт-Петербурга був терактом

Слідчий комітет Росії підтвердив, що вибух у метро Санкт-Петербурга був терактом

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-служба СК РФ.

Втім, як зазначає СК РФ, розглядають й інші версії.

Справу розслідує Головне управління з розслідування особливо важливих справ СК Росії.

"За попередніми даними, сьогодні близько 14.40 (московський час, - ред.) у вагоні поїзда на перегоні станцій метро "Технологічний інститут" та "Сінна площа" в Санкт-Петербурзі стався вибух невстановленого вибухового пристрою. Є загиблі і поранені. До Санкт-Петербурга відправлено групу досвідчених слідчих і криміналістів центрального апарату Слідчого комітету. Незважаючи на те що кримінальну справу порушено за статтею 205 КК РФ (терористичний акт), слідство має намір перевірити і всі інші можливі версії цієї події", - сказано в повідомленні.

Наразі на місці аварії продовжує працювати слідчо-оперативна група, слідчі вилучають всі предмети, що мають значення для слідства, допитують свідків, співробітників метрополітену, уточнюють кількість загиблих, потерпілих і встановлюють всі обставини події.

СК РФ повідомляє, що отримані в ході первинних слідчих дій дані говорять про те, що машиніст поїзда, у вагоні якого стався вибух, грамотно діяв в обстановці, що склалася.

"Вибух стався на перегоні між станціями, але машиніст прийняв правильне рішення не зупиняти поїзд, доїхавши до станції, що дозволило негайно розпочати евакуацію і надати допомогу потерпілим. Не виключено, що це допомогло запобігти появі ще більшої кількості жертв", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що вибухи сталися, за попередніми даними, на двох станціях метро в Санкт-Петербурзі - "Сінна площа" і "Технологічний інститут".

В антитерористичному центрі повідомили про дев'ять загиблих, більше 30 зазнали поранень. Чи є серед них українці ще не відомо.

Влада міста вирішила закрила підземку, також закриваються аеропорти.

В Санкт-Петербурзі оголосили тридений траур.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme