Ситник: Ситуація з призначенням аудитора НАБУ - це тиск на бюро

Глава Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник вважає, що ситуація з призначенням члена комісії зовнішнього контролю проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ створює тиск на орган і розцінює це як реакцію на діяльність бюро

Про це він заявив в ефірі телеканалу "1 + 1", передає Depo.ua посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Якщо ви бачили події в парламенті щодо нашого аудитора, то мені здається, що це якраз реакція на ту роботу, яку ми проводимо останні півроку, коли ми просто почали заважати владі своїми розслідуваннями і ми бачимо, що відбуваються такі непрозорі комічні дії в парламенті щодо призначення нашого аудитора. Я сприймаю це як тиск на наш орган ", - сказав він.

Ситник також додав, що питання створення Антикорупційного суду лежить на фракціях більшості.

"Ми бачили якісь фракції займалися цим цирком з нашим аудитором і якраз на цих фракціях, які складають коаліцію, лежить основна політична відповідальність за створення цього (антикорупційного) суду. Подивимося, як вони будуть рухати цей процес, враховуючи, що відповідний законопроект вже є в парламенті ", - зазначив він.

Нагадаємо, що у вівторок Рада вже вдруге не змогла обрати аудитора Національного антикорупційного бюро з двох кандидатур - Нейджела Брауна та Роберта Сторча. За першого парламент віддав 200 голосів, за другого – 178.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme