Порошенко розповів про важливість автоматичного відшкодування ПДВ для євроінтеграції

Президент Петро Порошенко провів нараду з нагоди початку роботи в Україні електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ і зазначив, що запуск реєстру грає важливу роль в євроінтеграції України

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

"Я дуже щасливий, що вся команда продемонструвала абсолютно жорстку політичну волю і за адмініструванням податків ми знайшли достатню кількість аргументів, щоб ввести цю нову, революційну систему, яка дозволяє забезпечити ефективний, прозорий громадський контроль за всім механізмом відшкодування", - сказав Порошенко.

Президент назвав дуже важливим початок роботи системи автоматичного відшкодування ПДВ, адже довгий час замість прозорої роботи відбувалися тільки спекуляції в цій сфері.

"Україна до цього дня йшла з 1996 року. 21 рік українські підприємці, українські бізнесмени чекали прозорості відшкодування податку на додану вартість. 21 рік, на жаль, система відшкодування ПДВ живила корупціонерів, які за непрозорі механізми відшкодування часто отримували хабарі. 21 рік, на жаль, з повітря бралися кошти, витягали з державного бюджету. І це мало величезні негативні наслідки для економіки", - констатував він.

Серед переваг роботи системи Порошенко назвав скасування ручного режиму відшкодування податку і повну автоматизацію процесу: в реєстрі кожен зможе проконтролювати дату подання заяви про відшкодування, податок буде відшкодовуватися тільки в хронологічному порядку, система перевірок буде публічною, з обґрунтуваннями і певним терміном.

"Передача висновків стане чітко контрольованою під певним терміном і ніхто не зможе відстрочити без пояснень або скасувати, або виключити зі списку того чи іншого суб'єкта - платника податків", - сказав глава держави.

Він наголосив, що нова система створена за європейською моделлю адміністрування ПДВ, на відміну від тієї, що існувала в Україні - порочна практика адміністрування цього податку в непрозорих умовах.

"На сьогоднішній день ми стверджуємо - рух України до Європейського Союзу відбувається, в тому числі, з впровадженням автоматичного і ефективного, безкорупційного відшкодування податку на додану вартість", - підкреслив він.

Нагадаємо, що вчора, після запуску з 1 квітня єдрею ПДВ, глава Мінфіну Олександр Данилюк заявив про несанкціоноване втручання в цю електронну систему.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme