Полтавці долучились до Всесвітньої благодійної акції

На благодійному заході "Полтава у блакитному" активісти привертали увагу до проблеми аутизму

Полтавці долучились до Всесвітньої благо…

Вчора, 2 квітня, небайдужі містяни приєдналися до Всесвітньої акції, присвяченої розповсюдженню інформації про аутизм, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Hromadske Полтава.

В цей день активісти всього світу об'єднують зусилля, аби діти та дорослі, які мають це захворювання, стали в майбутньому повноправними членами суспільства. У Полтаві така акція проходить вже вдруге, завдяки громадським активістам та волонтерам.

Організатори зазначили, що дітки з цим захворюванням потребують особливої уваги.
"Зараз таких дітей з'являється все більше, вони гіперактивні. Нам, як суспільству, треба звертати на це увагу, не боятися, не ігнорувати їх, а сприймати з любов'ю і такими, якими вони є", – говорить Вікторія Гончар, волонтер ГО "Команди небайдужих".

Захід провели на площі біля ТРЦ "Київ" та на головних майданчиках міста. Все майоріло блакитним кольором, адже він є символом цього дня. Відбувся невеликий концерт дитячих колективів, під час якого волонтери розповсюджували інформаційні листівки та блакитні кульки.

Волонтери допомогли здійснити благодійний продаж медового печива та хенд-мейд іграшок із "Будиночку Святого Миколая", що знаходиться біля Свято-Успенського кафедрального собору. А виручені від продажу смаколиків та іграшок кошти підуть на організацію корекційного літнього табору для діток з особливостями розвитку у дитячому таборі "Джерело" Новосанжарського району.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme