Під Харковом чиновники віддали під стоянку землі науковців

У Харківській області прокуратура вимагає повернути дослідному господарству 2 га поля, яке РДА незаконно віддала в оренду під заправку

Під Харковом чиновники віддали під стоян…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Харківська місцева прокуратура №4 звернулася до господарського суду області з позовом про скасування незаконного розпорядження голови райдержадміністрації.

За інформацією керівника місцевої прокуратури №4 Володимира Купріянова, одному з ТОВ районна влада надала дозвіл на передачу в оренду ділянки землі вартістю 1,7 млн грн.

У 2007 році РДА та ТОВ уклали договір довгострокової (50 років) оренди сільськогосподарської землі під будівництво та обслуговування магазину з гостевою автостоянкою.

Однак вказана ділянка знаходиться в користуванні дослідного господарства сільгоспінституту.

"Встановлено, що на момент передачі в оренду і до цього часу дана ділянка є власністю держави і знаходиться в постійному користуванні державного підприємства – "Дослідне господарство "Кутузівка" Інституту сільського господарства Національної академії аграрних наук України. Фактично місцева райдержадміністрація перевищила свої повноваження, змінивши цільове призначення землі та вилучивши її з постійного користування господарства. У результаті науковці-аграрії на роки втратили свої поля", - зазначив Купріянов.

У зв'язку з цим прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати розпорядження РДА та визнати договір оренди недійсним.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині комерсанти самозахопили 6 га землі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme