На Одещині поліція взялася перевіряти розорювання земель заповідного Тарутинського степу

Поліція почала досудове розслідування за фактом проведення сільськогосподарських робіт на території заказника місцевого значення "Тарутинський степ"

На Одещині поліція взялася перевіряти ро…

Як передає Depo.Одеса, про це повідомив на своїй сторінці в Facebook радник голови Управління національної поліції України в Одеській області Руслан Форостяк.

"Правоохоронні органи відкрили досудове провадження по факту сільськогосподарських робіт на території заказника", - зазначив Форостяк.

На цей час правоохоронцями встановлено, що 170 гектар площі, відповідно до документації землеустрою, представники міністерства оборони України передали в оренду фермерському господарству "Шанс", ця площа за версією представників міністерства, не входить до земель заказника. Справа передана військовій прокуратурі.

За його словами Форостяка, інспектор землеустрою С.В. Долина у присутності заступника керівника Тарутинського ВП оглянув особисто район, де проводяться господарські роботи, та офіційно доповів, що роботи виконуються за межами земель заказника.

Раніше повідомлялося, що "залізні монстри" на Одещині продовжують орати заповідний степ.

Нагадаємо, ще 4 листопада 2016 року стало відомо, що на Одещині розорали останню ділянку заповідного степу, а вже 18 березня 2017 року на Одещині представники Міноборони потайки розорали 1600 га заповідного Тарутинського степу.

Крім того, що ще у квітні 2016 року до націоналного парку "Тузловські лимани" навідувалися представники міністерства оборони, повідомивши, що на Одещині на кордоні з заповідніком може з'явитися військовий полігон. А вже 8 березня 2017 року підтвердилася інформація про створення полігону для військової техніки та озброєння у цій місцевості. Голова Одеської ОДА Максим Степанов запевняє, що полігон не завадить функціонуванню заповідника національного значення "Тузловські лимани".

Крім того, працівникам НПП "Тузловськи лимани" регулярно доводиться боротися не тільки з браконьєрами та громадянами, які самовільно захоплюють заповідні землі, а і з місцевими "князьками"-депутатами та чиновниками.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme