На Львівщині судять акушера-гінеколога

Від лікаря вимагають вимагають виплатити майже мільйон гривень компенсації

У понеділок, 3 квітня, о 12:30, Миколаївський районний суд на Львівщині оголосить рішення у резонансній справі, обвинуваченою в якій є місцева акушер-гінеколог Наталія Левчук. Про це пише Depo.Львів з посиланням на "Високий замок".

Прокуратура звинувачує її за ч.1 ст. 140 Кримінального кодексу України (невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Лікареві інкримінують, що у квітні 2011 року невчасно діагностувала причини великої післяродової кровотечі у 36-річної Наталії Гірник (як з"ясувалося згодом, її спричинив розрив матки), обрала неправильне лікування, із запізненням повідомила керівництво пологового будинку про важкий стан пацієнтки, запізно викликала підмогу, через що було втрачено час для порятунку хворої. Як наслідок, породілля померла на операційному столі.

Нагадаємо, прокуратура просить суд покарати Наталію Левчук (раніше вона отримувала догану за службову недбалість) позбавленням волі на два роки і заборонити їй упродовж трьох років обіймати посади за фахом. А також зобов'язати її виплатити двом дітям-сиротам покійної Наталії Гірник по 250 тис.грн. Інша потерпіла у справі — мати покійної Ганна Корецька, яка на суді назвала лікаря вбивцею, попросила "заборонити їй торкатися вагітних", вимагає 500 тисяч грн. компенсації.

В останньому слові акушер-гінеколог Наталія Левчук своєї вини не визнала. У смерті пацієнтки звинувачує колег по роботі.

Тим часом правоохоронні органи розслідують ще одну справу щодо Наталії Левчук, яку інша її пацієнтка теж звинувачує у непрофесіоналізмі, злочинній недбалості, що призвела до тяжких, ледь не фатальних наслідків.


Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme