UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині підпалили магазин і напали на хату "свободівця"

Нападники потрощили камінням вікна будинку та закидали "коктелями Молотова" магазин

На Хмельниччині підпалили магазин і напа…

Поблизу Хмельницького напали на будинок "свободівця", який бореться за повернення громаді сільського ставка, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту ВО "Свобода".

У ніч на 3 квітня 2017 року в селі Давидківці Хмельницького району невідомі напали на помешкання місцевого активіста ВО "Свобода" Олександра Сіротіна – у його будинку камінням побили вікна.

Також нападники спробували підпалити сільський магазин, який закидали "коктейлями Молотова", що належить іншому активісту.

Є підозра, йдеться на сайті, що напади спричинено активною боротьбою націоналіста, а також власника магазину за повернення громаді сільського ставу, який незаконно відібрали в сільської громади.

Як зазначають в дописі, епопея із сільським ставом у Давидківцях триває вже декілька років. Ставок, що споконвіку належав Давидківцям, в обхід громади вивели за межі населеного пункту, що дозволило розпоряджатися ним без відома людей. Виграли всі судові рішення, однак відвоювати ставок поки що не вдається.

2 квітня в Давидківцях провели збори села, на яких люди висловилися категорично проти незаконного привласнення водойми та заявили про готовність боротися за неї. Одним із очільників протесту селян є "свободівець" Олександр Сіротін.

Напад на помешкання націоналіста скоїли у ніч одразу після сільського сходу.

Кінологи, кажуть, зі слідчо-оперативної групи, що прибула на місце злочину, вийшли на сліди зловмисників, які привели до магазину, закиданого пляшками із горючою сумішшю. Його власник – теж серед активістів, що борються за повернення ставу.

Читайте також: На Хмельниччині жінку облили бензином і погрожували підпалом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme