UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чиновнику столичного Голосієва оголосили про підозру в розтраті 1,5 мільйона

Прокуратура повідомила про підозру начальнику Управління будівництва та архітектури Голосіївської районної адміністрації у розтраті 1,5 мільйона гривень бюджетних коштів

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу відомства.

"На даний час посадовцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст.191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у червні-листопаді 2016 року посадовець, діючи в інтересах третіх осіб, уклав з двома підприємствами-підрядниками договори на проведення ремонтних робіт освітніх закладів (бібліотеки, дитячого садка, юнацьких клубів тощо), розташованих на території Голосіївського району столиці.

Однак з'ясувалося, що ремонтні роботи на вказаних об'єктах було виконано в значно менших об'ємах, ніж зазначено в актах виконаних робіт, а в окремих випадках – взагалі лише розпочато.

"За результатами проведених 15 судових будівельно-технічних експертиз документально підтверджено збитки, які завдані державному бюджету, на суму майже 1,5 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді застави у 1,5 мільйони гривень та відсторонили від посади на час досудового слідства.

Нагадаємо, посадовці КМДА "погоріли" на розтраті 870 тисяч, виділених для сиріт та інвалідів.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme