UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Убивця Вороненкова 6 березня був в окупованому Донецьку, - Луценко

Раніше він служив у Національній гвардії МВС України

Павло Паршов, підозрюваний у вбивстві колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова в Києві, незадовго до цього перебував в окупованому Донецьку – про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю німецькому виданню Bild, пише Depo.ua.

"Раніше він служив у Національній гвардії МВС України. 6 березня вбивця був на тимчасово окупованій території, а саме в місті Донецьк. Це дало Президенту і мені підстави підозрювати в цьому Росію. Нацгвардійцям, в тому числі колишнім, заборонено залишатися в цьому районі" – сказав він.

"Ми обшукали квартиру, де вбивця зупинився з двома іншими людьми. У сфері проведеного розслідування я не можу сказати більше" – додав генпрокурор.

"У Росії є мотив. По-перше, Вороненков хотів створити в Києві Центр опору, щоб викривати корупцію в російській спецслужбі ФСБ. Йшлося також про незаконний обіг наркотиків. Про це він заявив публічно. А по-друге, кілер мав стосунки з терористами, які зараз перебувають на території, що не контролюється Україною. Я не кажу, що вбивця був російським агентом. Але він міг ним бути протягом багатьох років вже під час свого перебування в українській Національної гвардії. Коли ми візьмемо його спільників, то знатимемо більше" – заявив Луценко.

Нагадаємо, що 23 березня екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков був убитий у Києві біля готелю "Прем'єр-палас". Охоронець Вороненкова був поранений, але встиг відкрити вогонь і поранити кілера, який згодом помер у лікарні. Денис Вороненков давав свідчення у справі про держзраду Віктора Януковича і про захоплення Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme