UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вірменії завершилися парламентські вибори, лідирує правляча партія

У Вірменії завершилися перші після переходу республіки на парламентську форму правління вибори в Національні Збори. За даними exit poll, лідирує правляча Республіканська партія

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на News.am.

Зокрема зазначається, що за даними організованого Gallup International Association опитування на виході з виборчих дільниць, очолювана президентом Вірменії Республіканська партія набирає 46% голосів виборців.

На другому місці - очолюваний одним із найбільших підприємців, головою партії "Процвітаюча Вірменія" Гагиком Царукяном блок "Царукян" з 25% голосів.

На третьому місці - керований депутатом парламенту Николом Пашиняном опозиційний блок "Елк" ("Вихід") - 10%, за ним слідує Вірменська революційна федерація "Дашнакцутюн" - 5%.

Створений колишнім міністром оборони Сейраном Оганяном і колишніми главами МЗС Раффі Ованнисяном і Варданом Осканяном опозиційний блок "Оганян-Раффі-Осканян" набирає 5%, очолювана екс-секретарем Ради нацбезпеки Артуром Багдасаряном партія "Вірменське відродження" - 5%.

Компартія Вірменії набирає 3%, очолювана екс-прем'єром Грантом Багратяном і депутатом Хачатуром Кокобеляном опозиційна партія "Вільні демократи" - 3%.

Примітно, для проходження до парламенту партіям необхідно подолати 5-відсотковий бар'єр, блокам - 7-відсотковий.

Опитування проводилося на виборчих дільницях по всій Вірменії, в ньому взяли участь близько 30 тис. виборців.

За останніми даними ЦВК (16:00 за київським часом), на виборах у Вірменії проголосували 1 млн 317 тис. 936 осіб або 50,93% виборців. Поріг явки на виборах не передбачений.

Повністю республіка перейде на нову форму правління в 2018 році, коли закінчиться термін повноважень чинного президента Вірменії Сержа Саргсяна.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme