UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Москві затримали активіста Ільдара Дадіна

Активісти Ільдар Дадін і Сергій Ожич затримані поліцією за одиночні пікети біля будівлі головного управління МВС по місту Москва

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "ОВД-Инфо".

"Ільдар Дадін і Сергій Ожич затримані за одиночні пікети біля ГУВС Москви (Петрівка, 38). Їх завантажили у легковий автомобіль і повезли, мабуть, до ВВС "Тверськой", - йдеться у повідомленні. До цього ж ВВС, згідно з інформацією ресурсу, пізніше доставили ще чотирьох затриманих.

Нагадаємо, що Ільдар Дадін, який 10 березня вийшов із колонії в Алтайському краю після скасування вироку Верховним судом РФ, проводив одиночний пікет біля будівлі ФСВП Росії, закликаючи відправити у відставку главу карельського управління Олександра Тереха. Поліцейські затримали активіста після його прохання зачитати йому підстави вимог пред'явити паспорт та його права. Того ж дня його відпустили з ВВС після встановлення особи.

Дадін - перший на Росії засуджений за статтею про неодноразове порушення на мітингах. Йому дали два з половиною роки колонії. Менш ніж через рік після вироку Верховний суд ухвалив звільнити Дадіна, оголосивши, що в його діях не було складу злочину. Активіста відпустили 26 лютого 2017 року. У карельській колонії №7 він заявив, що наглядачі знущалися з нього і застосовували тортури. Перевірка цих заяв триває.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme