"Чернігівводоканал" перекриває каналізацію боржникам

За минулий тиждень відбулося обмеження водовідведення понад десятка боржників в багатоквартирних будинках міста

"Чернігівводоканал" перекриває каналізац…

При загальному високому рівні платежів за послуги КП "Чернігівводоканал" по місту Чернігову, є близько 1,4 тисячі абонентів (з понад 122 тис. абонентів – підприємства), які стабільно не сплачують за водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу КП "Чернігівводоканал".

Сумарно ці громадяни і підприємства утворили борг близько 7 млн. грн.

Комунальне підприємство було змушене активізувати роботи з примусового обмеження неплатників в питаннях водовідведення. Усі боржники були завчасно попереджені про такі заходи. Відповідна інформація була розміщена в ЗМІ. Після цього значна кількість боржників погасила борги. "З тими ж, хто не реагує на звернення водоканалу, розпочалася індивідуальна робота. Так, за минулий тиждень відбулося обмеження водовідведення понад десятка боржників в багатоквартирних будинках міста. Тепер, окрім сплати боргу вони мають відшкодувати витрати водоканалу по підключенню до мережі. А це додатково понад 800 грн.", – йдеться у повідомленні прес-служби.

"На жаль, в приватному секторі міста є громадяни, які самовільно підключився до мереж централізованого водопостачання та водовідведення. Роками користуючись послугами КП "Чернігівводоканал", вони не сплачували підприємству ані копійки. Водопровідна та каналізаційна служби підприємства виявляють домогосподарства, які провели незаконне підключення до мереж міста. Окрім примусового відключення власникам будівель, в залежності від діаметру труб та обсягів споживання, виписується ще й штраф", – пище прес-служба.

Сумарно за несанкціоновані підключення до водопроводу та каналізації сума накладеного штрафу може сягнути понад 10 тис. грн.

Не забули на Водоканалі і про підприємства-боржники. Для вирішення питання щодо погашення заборгованості за спожиті послуги КП "Чернігівводоканал", фахівці радять боржникам звернутися до абонентського відділу підприємства за адресою: м. Чернігів, вул. Генерала Бєлова, 2 та укласти договори реструктуризації боргу, не очікуючи на додаткові санкції, за які ще доведеться сплатити чималі суми. Телефони для довідок: (0462) 670-000, 614-662. Для узаконення несанкціонованих підключень до водопровідної та каналізаційної мереж потрібно звернутися до КП "Чернігівводоканал" за адресою: м. Чернігів, вул. Жабинського, 15. Телефони для довідок: (0462) 64-90-91.

Нагадаємо, у Вінниці достроково відключили опалення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme