UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Засідання європейських депутатів у Харкові відкриє Україну для Європи, - Світлична

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична провела зустріч із віце-прем'єр-міністром з питань євроінтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе

Засідання європейських депутатів у Харко…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обладміністрації, серед питань, які обговорили Світлична та Климпуш-Цинцадзе, - проведення в Харкові засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та робота, яку проводить ОДА для розвитку міжнародного співробітництва.

На початку зустрічі керівник області розповіла віце-прем'єр-міністру про ліквідацію наслідків НС у Балаклійському районі. Зокрема, Світлична відзначила злагоджену роботу всіх служб і відомств під час подій на 65-му арсеналі та зараз – на етапі відновлювальних робіт. У свою чергу, Климпуш-Цинцадзе відзначила результат, якого досягли завдяки зверненню до НАТО по допомогу для проведення гуманітарного розмінування в районі.

"Уже маємо результат, закуповуються речі для ДСНС: захисні костюми, обладнання для гуманітарного розмінування. НАТОвці були здивовані тим, наскільки ефективно спрацювали тут, на місці", - сказала віце-прем'єр-міністр.

Голова Харківської ОДА також розповіла Климпуш-Цинцадзе про соціально-економічну ситуацію в області та роботу, яка ведеться для залучення інвестицій у регіон. Світлична підкреслила, що за рік Харківщині вдалося збільшити приплив іноземних інвестицій у 10 разів. Вона також розповіла про міжнародну інфраструктуру, яку має Харківська область, зокрема - роботу офісів у Вашингтоні та Китаї.

"На останньому засіданні Моніторингового комітету було прийнято рішення щодо проведення виїзного засідання 27 червня тут, у Харкові. Чекаємо на приїзд біля 120 депутатів. Вважаю, що проведення такого засідання надасть змогу відкрити для Європи Україну, адже не всі знають реальний стан справ у нашій країні", - підкреслила голова ХОДА.

"Я знаю, яким чином досягається такий результат. Хочу вас із цим привітати та подякувати. Якщо буде потрібна якась підтримка уряду для проведення засідання Моніторингового комітету або моя особиста підтримка, можете розраховувати на нас", - наголосила у свою чергу віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв Depo.Харків, голова Харківської ОДА Юлія Світлична в Європі розповіла про проблеми внутрішніх переселенців.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme