Як вінничанка з ДЦП намагається врятувати людей з інвалідністю від безробіття

Разом з однодумцем, який теж має інвалідність і пересувається на візку, Інга розробила бізнес-план створення міні-друкарні, на якій могли би працювати люди з різними захворюваннями

Як вінничанка з ДЦП намагається врятуват…

Вінничанка з ДЦП створює проект, який забезпечить українців роботою незалежно від їхньої здатності пересуватися та говорити. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на KNK.media.

Інга Бабеня через ДЦП може самостійно пересуватися лише в межах двору свого приватного будинку на околиці Вінниці та має утруднену мову. У 2012 році дівчина отримала диплом магістра психології і вирішила працювати за фахом, аби допомагати іншим людям з інвалідністю. Проте на роботу її не брали.

"Оточуючі сміялися, казали, що з такою хворобою я не зможу стати психологом. Та я не здавалася і паралельно з пошуками роботи допомагала студентам у написанні курсових і дипломних робіт", — згадує дівчина.

Так тривало два роки, аж поки вона дійшла висновку, що краще створити свою справу, аніж чекати милості від людей, які бачать у ній лише "немічного інваліда".

Разом з однодумцем, який теж має інвалідність і пересувається на візку, Інга розробила бізнес-план створення міні-друкарні, на якій могли би працювати люди з різними захворюваннями.

Однак грошей на таке підприємство не було. Прагнення заробити наштовхнуло їх на ідею відкриття Інтернет-магазину ноутбуків, смартфонів та аксесуарів до них.

"Такий бізнес дозволяє залучити до роботи навіть тих, хто не може говорити чи вставати з ліжка!", — переконана невгамовна вінничанка.

До проекту почали долучатися молоді люди з інвалідністю різної важкості та через різні захворювання, які мешкають в різних куточках України та за її межами.

Але Інга зіткнулася з проблемою реєстрації свого бізнесу, оскільки для цього треба найняти юриста, який подав би відповідні документи. Грошей для цього поки що немає.

Вінничанка розповіла, що люди працюють на ентузіазмі, оскільки вірять у перспективу Інтернет-магазину, інвестуючи свої знання та зусилля у власне майбутнє.

Нагадаємо, вчора вінничани влаштували акцію "виховання" водіїв, які не поважають права людей з інвалідністю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme