UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні від сьогодні починає працювати Єдиний реєстр відшкодування ПДВ

Президент наголосив, що черговість відшкодування суб'єктам господарювання податку на додану вартість має бути абсолютно прозорою

Від сьогодні в Україні починає працювати автоматичний реєстр відшкодування податку на додану вартість – заявив напередодні президент України Петро Порошенко, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу глави держави.

За його словами, ухвалені минулого року зміни до законодавства мають запустити систему прозорого і ефективного відшкодування ПДВ.

"Ми не просто маємо відкрити ці реєстри, але і зробити так, щоб черговість відшкодування суб'єктам господарювання податку на додану вартість була абсолютно прозорою. Раніше подав на відшкодування – раніше отримав" – зазначив президент.

При цьому Порошенко додав, що "кожне втручання в реєстр, в електронну програму є кримінальним злочином".

Глава держави наголосив, що необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб з 1 квітня запустити прозорий режим відшкодування ПДВ в тестовому режимі на три місяці, а потім і в повному обсязі.

"Захист інтересів державного бюджету, бізнесу, платника податків має бути забезпечений в повному обсязі" – додав він.

Як відомо, ПДВ належить до так званих споживчих податків, яким обкладається споживання товарів. Це спеціальна надбавка, яка додається до ціни товару незалежно від того, чи вироблений він усередині країни, чи імпортований з інших країн. Тим самим забезпечується нейтральність цього податку до зовнішньої торгівлі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme