UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні хочуть відновити військові суди

Військові - Герої України звернулися до Порошенка з проханням поновити військовий суд

В Україні хочуть відновити військові суд…

Герой України, генерал-майор Андрій Ковальчук на зустрічі з президентом озвучив прохання звернути увагу на справу колишнього першого заступника керівника АТО, генерал-майора ЗС України Віктора Назарова, якого за рішенням Павлоградського міськрайсуду було засуджено до 7 років ув'язнення, повідомляє depo.Хмельницький за інформацією сайту АПУ.

Президент наголосив, що такі зустрічі вже стали традиційними і мають на меті обмін думками задля покращення взаємодії у проведенні реформ у Збройних Силах.

"Кожен командир, починаючи від командира відділення, відчуває себе поставленим на коліна саме тому, що приймає управлінські рішення. А судять люди, які поняття не мають, що таке управлінське рішення саме у військовій сфері", - сказав Андрій Ковальчук та звернувся до Президента з пропозицією про відновлення військових судів.

"Коли війна закінчиться, вони будуть непотрібні, але на сьогоднішній день вони дуже потрібні, вкрай потрібні", - підкреслив генерал.

Андрій Ковальчук зазначив, що йому відомо про офіцерів, які відбувають покарання. Розслідуванням їх справ займалася не військова, а цивільна прокуратура.

"Їх судили по статті без урахування особливого періоду. Страх прийняти рішення - це дуже погано", - сказав Герой України та зазначив, що в ЗСУ є дуже багато командирів, які готові приймати рішення, але випадок з генералом Назаровим демотивує їх.

Президент зазначив, що він вже дав свою оцінку щодо висновків суду у справі генерал-майора Назарова.

"Жодним чином це не применшує наші співчуття родинам загиблих героїв. Але ми маємо чітко розуміти, що і експерти, які залучаються до експертиз, повинні мати відповідну компетенцію, кваліфікацію і досвід, так само як і судді та слідчі", - підкреслив Глава держави.

Нагадаємо, ініціатива прозвучала на зустрічі з військовослужбовцями Героями України - учасниками антитерористичної операції, які були присутні на церемонії випуску слухачів Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського - старшим лейтенантом Василем Божком, майором Ігорем Герасименком, капітаном Володимиром Гринюком, підполковником Василем Зубаничем, генерал-майором Андрієм Ковальчуком, майором Євгеном Межевікіним, майором Олександром Порхуном та капітаном Валерієм Чибінеєвим.

На зустрічі також були Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії Віктор Муженко, Глава АПУ Ігор Райнін та Заступник Глави АПУ генерал-лейтенант Валерій Кондратюк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme