UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У жителів Хмельниччини є шанс добровільно скласти зброю

Власники нелегальної зброї можуть здати її та уникнути кримінальної відповідальності

У жителів Хмельниччини є шанс добровільн…

З 1 квітня в Україні стартує місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на інформацію прес-служби облполіції.

Ті, хто добровільно здасть зброю чи іншу вибухівку, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами ст.263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до підрозділів Нацполіції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Здати нелегальну зброю громадяни можуть в підрозділи дозвільної системи районного чи міського відділу поліції за місцем проживання.

Торік восени, нагадаємо, жителі краю здали до територіальних підрозділів поліції 168 одиниць зброї. З-поміж того - 7 одиниць нарізної армійських зразків, 106 - гладкоствольної мисливської, 40 - холодної. Окрім того, добровільно здали до поліції 160 боєприпасів та 30 спецзасобів.

В поліції кажуть, що 80% зброї на руках жителів Хмельниччини має "східне" походження.

А рік тому краяни добровільно здали до поліції 211 одиниць зброї та 204 боєприпасів різного калібру.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme