У Чечні затримують і вбивають гомосексуалістів

У Чечні проходять масові затримання жителів республіки в зв'язку підозрами в нетрадиційній сексуальній орієнтації

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Новая газета".

Деяких затриманих у цій справі вбивають. Редакції російського видання точно відомо про трьох убитих гомосексуалів, але, за даними джерел, кількість жертв може бути більшою.

Затримано понад сотню чоловіків. "Серед затриманих представники чеченського муфтіяту, включаючи відомих, впливових і близьких до глави республіки релігійних діячів, а також двоє відомих чеченських телеведучих. Безумовно, всі ці люди аж ніяк не демонстрували своєї особливої ​​сексуальної орієнтації - на Кавказі це рівносильно смертному вироку", - повідомляє російська газета.

Життя чеченців, які стали жертвами переслідування, наражається на серйозну небезпеку. Деяких затриманих відпускають за "недоведеністю". Однак і в цьому випадку їм загрожує небезпека, яка походить якраз від родичів. У Чечні досі поширений давній звичай "вбивства честі" – це захід, що дозволяє змити ганьбу з сім'ї за допомогою вбивства винуватця.

Інформація про затримання почала надходити близько тижня тому. Джерела в чеченських спецслужбах зв'язали то, що вони називають "профілактичною зачисткою", з діями російських ЛГБТ-активістів. На початку березня учасники проекту GayRussia.ru Миколи Алексєєва подали повідомлення про проведення в кавказькому регіоні низки акцій. Їм передбачувано відмовили в узгодженні.

Однак сам факт подачі заявок викликав обурення на Кавказі і призвів до акцій протесту, а в Чечні - до прямого переслідування гомосексуалістів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme