UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Супрун пропонує Порошенку заборонити всі ліки з Росії

Це політичне рішення Міністерства охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров'я пропонує ввести санкції на ліки, вироблені на Росії – про це повідомила в.о. міністра Уляна Супрун в інтерв'ю LIGA.net, пише Depo.ua.

"Зараз ми подаємо зміни в указ Президента, щоб ліки та медичні вироби, вироблені на Росії, потрапили під санкції. Щоб ті ліки, які все ще можна закуповувати – заборонити. Це політичне рішення міністерства. Чекаємо рішення від Президента і уряду" – підкреслила вона.

На питання, який відсоток закупівель зараз доводиться на Росію, Супрун відповіла: "Державних закупівель – 0%. Всі наші держзакупівлі проходять через міжнародні організації. По-перше, вони вимагають відповідності кваліфікації ВООЗ, а більшість російських ліків не кваліфіковані. По-друге, російські виробники самі не виходять на відкриті тендери. Скільки їхніх ліків все ще зареєстровано в Україні? Багато. Але я не дозволяю перереєстрацію або нову реєстрацію ліків, вироблених або навіть запакованих і перевезених із Росії".

Як відомо, 16 вересня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

У список санкцій були внесені 105 юридичних та 388 фізичних осіб із Росії й України (здебільшого на окупованих територіях у Донбасі та Криму). Україна внесла до списку авіаційні компанії Росії, суднобудівні, банківські установи, військово-промислові центри і телеканали. У списках фізичних осіб – сотні росіян та їхніх прибічників, причетних до анексії й окупації Криму і Донбасу, до війни проти українців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme