UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шевченківський район задихається від пилу і промислових викидів

Упродовж минулого тижня - з 24 по 30 березня - у Запоріжжі зберігалося значне перевищення граничнодопустимих концентрацій пилу у повітря

Як повідомили порталу Depo.Запоріжжя у Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України, минулого тижня фахівці перевіряли якість атмосферного повітря у Заводському і Шевченківському районах. В останньому зафіксовано перевищення граничнодопустимої концентрації пилу у повітрі майже в два рази, крім того, мешканці району потерпла від промислових викидів - фенолу і сірководню

Максимальні перевищення граничнодопустимих концентрацій шкідливих речовин у повітрі зафіксовані на вулиці Зразковій 24 березня. Допустима концентрація пилу тут була перевищена в 1,02 рази, фенолу - в 1,12, сірководню - в 1,05.

Мешканці вулиць Електричної 27 березня та вулиці Автобусної 28 березня потерпали від пилу. Граничнодопустимі концентрації тут були перевищені відповідно в 1,84 та 1,9 рази.

Страждали від пилу і мешканці вулиці Машинної, хоча і не так сильнго, - 30 березня кількість його у повітрі перевищила норму в 1,04.

Нагадаємо, Запоріжжя упродовж березня потерпало від пилу, через те, що з доріг обласного центру досі не прибрали протиожеледну суміш.

Також нагадаємо, фенол – це промисловий забруднювач, який є вкрай токсичним для людини і тварин. Викликає порушення діяльності нервової і серцево-судинної системи, подразнююче діє на шкіру, слизові оболонки дихальних шляхів і очей. Забруднення пилом є одним з найбільш несприятливих факторів зовнішнього середовища. Джерелами утворення пилу є технологічні процеси і виробниче обладнання, пов'язане з роздрібненням, переробкою і транспортуванням матеріалів. Дія пилу залежить від його фізико-хімічних властивостей. Зазвичай промисловий пил викликає захворювання легень. Сірководень – дуже токсичний газ, який навіть у незначних концентраціях подразнює дихальні шляхи і очі.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme