Рівненські бурштиношукачі знову повоювали з поліцією

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом опору правоохоронцям з боку старателів бурштину на Рівненщині

Під час відпрацювання Володимирецього району в лісовому масиві поблизу села Більська Воля понад 200 місцевих жителів заблокували рух службового транспорту та чинили опір правоохоронцям. Старателі розібрали дерев'яний місток, чим перешкодили подальшому руху поліцейських, повідомляє Depo.ua з посиланням на Рідо Свобода.

"Агресивно налаштовані правопорушники вимагали від правоохоронців дозволити їм видобувати бурштин та не перешкоджати їхньому промислу. Шляхом переговорів поліцейські нейтралізували конфлікт", – йдеться в повідомленні.

Після розблокування дороги силами працівників поліції місток відновили. Під час конфлікту зброя та спецзасоби не застосовувалися, ніхто не постраждав.

За фактом опору працівникам поліції розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України.

Інциденти з участю бурштинокопачів і правоохоронців на Рівненщині стаються регулярно. 18 березня понад сотня людей перекрила автодорогу "Київ-Ковель" на ділянці у селі Федорівка Сарненського району. Мітингувальники висунули низку вимог щодо безперешкодного видобутку бурштину та звільнення затриманого раніше цього тижня 43-річного жителя селища Клесів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme