UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Підрозділ німецької армії по боротьбі з хакерами вербує 13.5 тисяч "бійців"

У німецькій армії створено підрозділ, покликаний відображати хакерські атаки і захистити військові секрети і програми, що управляють зброєю. Нова структура почала працювати 1 квітня

За даними міністерства оборони ФРН, за перші дев'ять тижнів 2017 року на об'єкти німецької армії було скоєно близько 284 тис. Кібератак. Незважаючи на те, що атаки були професійними, інфраструктура військових не постраждала, повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Кіберкомандування буде окремою організацією в структурі збройних сил Німеччини поряд з сухопутними силами, ВПС, ВМФ, медичним підрозділом і допоміжної службою.

Чисельність нового підрозділу спочатку складе 260 чоловік. До липня кількість співробітників командування виросте до 13,5 тис. Осіб. Підрозділ буде базуватися в Бонні.

Міністерство оборони набирає фахівців в IT-індустрії. Відомство запустило активну рекламну кампанію, в якій Бундесвер позиціонується як сучасне і привабливе місце для роботи фахівців в області кібербезпеки

У листопаді 2016 року канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що кібератаки з Росії стали "частиною повсякденного життя". Незадовго до цього в результаті дій хакерів близько 900 тис. клієнтів мобільного оператора Deutsche Telekom залишилися без зв'язку.

"Такі кібератаки або гібридні атаки, як вони відомі в російській доктрині, є частиною нашого щоденного життя, і ми повинні навчитися з ними справлятися", - заявила тоді Меркель.

Глава федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль заявляв, що пов'язані з Росією хакери можуть влаштувати кібератаки під час виборів в Німеччині. Німецькі політики також побоюються, що хакери можуть організувати кампанії по дезінформації та зірвати вибори.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme