UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На водоймах Хмельниччини влаштовують "облави"

Інспектори спільно з правоохоронцями стежитимуть за бажаючими незаконно порибалити

На водоймах Хмельниччини влаштовують "об…

Державні інспектори спільно з правоохоронцями проводитимуть рейди на річках та водоймах в усіх районах Хмельниччини. Перевірятимуться також ринки та інші місця торгівлі, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

"За порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність: попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 гривень, на посадових осіб - від 170 до 510 гривень. Грубе порушення правил тягне за собою накладення штрафу від 340 до 680 гривень із конфіскацією знарядь вчинення правопорушення на громадян та від 510 до 850 гривень із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення – на посадових осіб", - зазначають у Держекоінспекції області.

Продаж риби, яка занесена до Червоної книги України, загрожує накладенням штрафу на громадян у розмірі від 340 до 510 грн. та на посадових осіб - від 510 до 850 гривень.

Якщо незаконне заняття рибним промислом заподіяло істотну шкоду - передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 ККУ у вигляді штрафу від 1700 до 3400 гривень або обмеження волі на строк до 3-х років із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього здобутого.

Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, караються штрафом від 3400 до 6800 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, з квітня у 21 області України, в тому числі на Хмельниччині, стартувала нерестова заборона на вилов риби. Для ефективного проведення операції "Нерест-2017" та для боротьби із браконьєрством створені оперативні групи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme