На Росії готуються саджати учасників протестів, які ще не відбулися

Московське управління Слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу про заклик до масових заворушень в Москві

Йдеться про заклики до участі в несанкціонованій акції в центрі російської столиці в неділю, 2 квітня, повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Кримінальну справу було порушено за статтею 212, частиною 3 КК РФ (заклик до масових заворушень).

Слідчі заявляють, що 29 березня в соціальних мережах невстановленою особою під псевдонімом були розміщені текстові повідомлення, "закликають до дій вкрай екстремістського толку".

"Вживаються заходи до встановлення осіб, які розмістили заклики до злочинних дій", - заявила представник головного слідчого управління СКР по Москві Юлія Іванова.

Як повідомляло Depo.ua, у п'ятницю IT-консультант Фонду боротьби з корупцією Владислав Здольник повідомив, що Генпрокуратура Росії зажадала заблокувати доступ до сайтів, на яких міститься інформація про запланований опозицією несанкціонований мітинг.

Опозиція планує провести несанкціоновану антикорупційну акцію в багатьох містах Росії. Мітинг не узгоджений з владою і повинен стати продовженням акцій, що пройшли в Росії 26 березня і обернулися наймасовішими затриманнями з 1993 року.

Минулої неділі в багатьох містах Росії пройшли акції протесту проти корупції. Приводом для них стало розслідування Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального про майно і численні об'єкти нерухомості, пов'язані з російським прем'єром Дмитром Медведєвим.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme