Гонтарева каже, що свою місію виконала і буде відпочивати

Валерія Гонтарева вже запропонувала декілька кандидатур свого наступника

На позиції керівника Національного банку України повинен працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Про це голова НБУ Валерія Гонтарєва розповіла в інтерв'ю Укрінформу, пише Depo.ua.

"Я ніколи не говорила, що працюватиму у центральному банку все життя. Я вважаю, що свою місію повністю виконала. По-перше, країна перейшла на гнучкий валютний курс та започаткувала нову монетарну політику інфляційного таргетування. По-друге, ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків та посилили її стійкість на майбутнє. А також ми зробили повну трансформацію Національного банку в потужну модерну інституцію, перебудувавши всі процеси. Тому я візьму час на відпочинок і дуже хочу провести його з моєю родиною. Поки що я навіть не хочу думати про нову роботу, а далі побачимо" – розповіла Гонтарева.

На питання про те, кого вона бачить своїм наступником, глава НБУ відповіла: "Незмінність обраного шляху – запорука успішності нашої країни та підтримки наших міжнародних партнерів. Для фінансових ринків важлива послідовність та деполітизованість, технократичність. На цій позиції має працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, я вже запропонувала кілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за Президентом".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme