Знищення бездомних тварин може врятувати продовольчу безпеку України, - чиновник

Протягом трьох років Україна може втратити все поголів'я свіней

Знищення бездомних тварин може врятувати…

Про це у "Мост-Днепр" повідомив начальник ГУ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв, передає Depo.Дніпро.

"Після виявлення спалаху африканської чуми свіней в Нікополі там була створена протиепізоотична комісія. Навколо вогнища зараження оголошена трикілометрова карантинна зона і 20-кілометрова зона нагляду. На в'їздах в місто організовані чотири карантинних поста. Згідно з інструкцією, в 20-кілометровій зоні бродячі тварини - собаки, кішки, щури та ін., які можуть бути рознощиками хвороби, підлягають гуманному умертвінню. Однозначно доведено, що бездомні тварини можуть переносити АЧС", - зазначив він.

За словами чиновника, потрібно розуміти, що ситуація вкрай серйозна, бо йдеться про продовольчу безпеку України.

Раніше Depo.Дніпро повідомляв, що у поточному році у Дніпропетровській області зафіксовано три вогнища африканської чуми свиней. Так, за оцінками спеціалістів, за три роки на Дніпропетровщині може не залишитися жодної свині.

Нагадаємо, у Нікополі Дніпропетровської області через чуму свиней знищують безпритульних тварин. Противники знищення тварин влаштували мітинг під стінами міської ради.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme