UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Затримання професійних контрабандистів на Харківщині: Деталі злочинної схеми

Кур'єрів, які брали участь у контрабанді товарів на Росію, затримали з 14 пакунками жіночого одягу

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, вартість товару, який знайшли у кур'єрів, склала 270 тис. грн. Крім того, з автомобілю, на якому вони пересувалися, вилучили понад 800 тис. російських рублів та майже 14 тис. грн.

У прокуратурі зазначили, що за перевезення одного кілограму посилки організатор контрабанди отримував на банківську картку близько 100 грн.

"Попередні підрахунки свідчать про те, що контрабандисти ухилилися від сплати податків на суму близько 5,5 млн грн", - зазначили в прес-службі.

Розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів).

За санкцією суду проведено обшуки в орендованих приміщеннях, де формувалися посилки, та в автомобілі одного із фігурантів справи. Правоохоронці виявили та вилучили чорнові записи "бізнесменів", банківські картки, автомобіль та товар для контрабанди на загальну суму 1,1 млн грн. Крім того, виявлено та вилучено майже 24 тис. грн.

Як повідомляв Depo.Харків, організатором схеми контрабанди та ухилення від сплати податків є громадянин Росії, житель Бєлгорода. Він використовував пособника - громадянина України 1982 року народження, жителя Харківщини.

За даними прикордонників, злочинці через інтернет підшукували людей, які потребували допомоги в переміщенні товарів з території України на Росію. Замовниками виступали власники інтернет-магазинів та підприємці. Після надходження відповідних замовлень вантаж за допомогою логістичних компаній доставлявся до Харкова на ім'я одного з членів групи. Його зберігали на складах.

30 березня при спробі незаконного переміщення товарів перед пунктом пропуску "Гоптівка" правоохоронці затримали кур'єрів - трьох українців.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme