UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як Ан-132Д уперше піднявся в повітря

Сьогодні здійснив свій перший політ новий український літак

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "5 канал".

Перший політ нового транспортного літака Ан-132-Д завершився успішно. В небо Ан здійнявся з київського летовища "Святошин" і пробув у повітрі майже дві години. Потому судно приземлилося на аеродромі в Гостомелі. Про це повідомляє "5 канал".

Літак Ан-132Д – це нова розробка державного підприємства "Антонов". Його побудували за півтора року. Це транспортний літак, який не має жодної деталі російського виробництва. У його створенні брали участь Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція і Саудівська Аравія. Він зможе підіймати в небо до 9 тонн вантажу. Розмах крил літака складає майже 30 метрів.

Як відомо, зустрічали літак особисто президент України Петро Порошенко та іноземні гості. Командир екіпажу пілот-випробувач першого класу доповів главі держави про завершення першого польоту.

"Літак-демонстратор Ан-132Д покаже свої високі якості потенційним замовникам у Саудівській Аравій, а згодом і в інших країнах регіону, де ми бачимо надзвичайно перспективні ринки. Його успіху буде сприяти і добра справа його попередників – Ан-26 і Ан-32, але як мене запевнили – цей літак набагато кращий, набагато надійніший, набагато простіший в управлінні", – зазначив Петро Порошенко.

"Переліт цього літака з України до Саудівської Аравії запланований за 4-6 тижнів. Я хочу подякувати обом країнам, усім командам за їхню підтримку. Без них ми не змогли би побачити перший політ цього повітряного судна", – каже директор KACST Халєд Абдулла Альхусейн.

Нагадаємо, що Петро Порошенко назвав дощ хорошою прикметою під час випробовування нового літака Ан-132Д держпідприємства "Антонов".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme