В порту Одеси пришвартувався фрегат ВМС Франції з керованою ракетною зброєю

Корабель даного типу не вперше відвідує Одеський порт

В порту Одеси пришвартувався фрегат ВМС…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Маяк", сьогодні вранці в Одеському порту пришвартувався сучасний військовий корабель типу La Fayette.

Фрегати типу "Лафайєт" мають на озброєнні 8 протикорабельних ракет Exocet MM40 block III (дальність 180 км) і 1 ЗРК Crotale CN2, призначений для боротьби з повітряними цілями в діапазоні середніх, малих і гранично малих висот.

Дані фрегати мають малу радіолокаційну помітність завдяки використаним при будівництві корпусу технологіям Стелс. Конструктивні особливості так само дозволили знизити ефективну площу розсіювання у фрегатів, водотоннажністю 3200 тон до рівня корабля водотоннажністю в 500 тонн.

Крім того, дані фрегати мають заниженими рівнями теплової помітності і акустичного поля.

Раніше повідомлялося, що скоро до Одеси може завітати один з найсучасніших бойових кораблів французьких ВМС.

Нагадаємо, 17 березня чотири кораблі військово-морської мінної групи НАТО прибули в Одеський морський порт. Відбулася зустріч командування ВМС ЗС України з командирами кораблів з'єднання Постійної військово-морської мінної групи НАТО №2 (SNMCMG2) - штабного корабля "Контр-адмірал К.Черніцький" ("ORP K.X. CZERNICKI", ВМС Польщі), морських тральщиків "Дуеро" ("ESPS DUERO", ВМС Іспанії), "Ротвейл" ("FGS ROTTWEIL", ВМС Німеччини) та "Аланья" ("TCG ALANYA", ВМС Туреччини).

Також 19 березня український журналіст налякав росіян військовими кораблями НАТО в Одесі та танками у Польщі.

Під час візиту іноземних військових кораблів в Одесі відбувся турнір з міні-футболу серед команд кораблів мінно-тральної групи НАТО, у якому українські моряки обіграли у футбол всі команди кораблів НАТО.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme