У прокуратурі повідомили причину втрати Коломойським "Дніпроавіа"

Товариство не виконало пункти договору та концепції післяприватизаційного розвитку ВАТ АК "Дніпроавіа"

У прокуратурі повідомили причину втрати…

Про це Depo.Дніпро повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

У серпні 2009 року між Фондом державного майна України та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" кількістю майже 112 млн штук простих іменних акцій, що становить понад 94,5% статутного капіталу номінальною вартістю майже 28 млн грн.

"Проте, вказане товариство не виконало пункти договору та концепції післяприватизаційного розвитку ВАТ АК "Дніпроавіа" щодо передачі державі штучної злітнопосадкової смуги площею 2860 х 44 кв.м, радіомаячної системи та земельних ділянок, на яких вони розташовані, для створення на їх базі державного підприємства, а також не сплатило суму інвестицій у розмірі 739 млн грн. У зв'язку з цим прокуратурою Дніпропетровської області здійснено вступ у справу на захист інтересів держави", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що рішенням господарського суду Дніпропетровської області задоволено позов Фонду державного майна України про розірвання договору купівлі-продажу пакету акцій ПАТ "Дніпроавіа" та повернення їх державі.

"Дніпроавіа" здійснює регулярні та чартерні авіарейси в країни Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників і входить у коло бізнес-інтересів Ігоря Коломойського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme