У Харкові солдат-алкоголік втік зі служби на підробітки

Чоловік отримав відпустку, однак вже не з'явився у військовій частині

Як передає Depo.Харків, вирок втікачеві 24 березня ухвалив Київський районний суд Харкова. Підсудний – уродженець Київської області.

Суд встановив, що 30 серпня 2014 року чоловік був призваний Яготинським райвійськкоматом Київської області до Збройних Сил України та направлений для подальшого проходження служби до частини 3002 (Львів). 31 серпня його зарахували на посаду стрільця.

27 вересня солдата перевели до військової частини 3017, яка дислокується на вул. Академіка Проскури в Харкові, де наказом командира він був призначений на посаду водія-механіка.

Відповідно до наказу від 6 січня 2015 року військовий отримав відпустку терміном 20 календарних днів, з якої повинен був повернутися 27 січня.

Однак, він не з'явився на службу, а отриманий час проводив на власний розсуд. У зв'язку з цим його звільнили з посади.

Суд також встановив, що весь час чоловік займався підробітками.

На суді порушник визнав провину та розкаявся.

Під час ухвалення вироку суд взяв до уваги, що обвинувачений з 2000 року перебуває на обліку у нарколога з діагнозом "психологічні поведінкові розлади внаслідок вживання алкоголю, алкогольно залежний".

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 407 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині солдат, який закінчив лише п'ять класів, втік з частини.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme