У "ДНР" готують населення до бартеру: Вже й "закон" придумали

У "ДНР" підготували "законодавчу" базу для впровадження практики виплати заробітної плати працівникам "товарами, продукцією або наданням послуг"

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на сайт підконтрольний "ДНР".

Повідомляється, що "чинне трудове законодавство ДНР передбачає можливість виплати заробітної плати в натуральній формі". Також зазначається, що "народна рада" вже навіть затвердила перелік товарів, "не дозволених для виплати заробітної плати натурою".

"Заробітна плата не може виплачуватися товарами (продукцією, наданням послуг), які є соціально значущими або небезпечними для життя і здоров'я працівника і населення Республіки. Перелік включає продукцію стратегічного значення, вибухонебезпечні та отруйні речовини, наркотичні засоби, товари медичної промисловості, всі види алкогольної продукції, непродовольчі товари народного споживання, продовольчі товари народного споживання промислової переробки та інші ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на тлі "націоналізації", що триває у "ДНР", продовжує зростати напруженість в середовищі працівників вугільних підприємств, зокрема з приводу значного скорочення їхніх зарплат.

Як повідомлялося раніше, працівники підприємства "Краснодонвугілля", яке знаходиться на території "ЛНР" відправлені у безтермінові відпустки, хоча ще 1 березня профспілкова організація "Краснодонвугілля"заспокоювала шахтарів, які налякані введенням на підприємстві "зовнішнього управління" "ЛНР". Профсоюз через сторінку у соцмережі повідомляв, що переговори щодо ситуації йдуть на найвищому рівні.

Також повідомлялося, що вугледобувні підприємства енергохолдингу ДТЕК, власником яких є бізнесмен Рінат Ахметов і які розташовані на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, призупинили видобуток вугілля.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme