Тимчук: Перемир'я з 1 квітня стало предметом торгу для "Л-ДНР" і вже провалене

Перемир'я з 1 квітня стало предметом торгу, коли представники "Л-ДНР" в обмін на "тишу" зажадали від Києва надати окупованим районам "особливий статус"

Таку думку на своїй сторінці у соцмережі висловив голова "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, передає Depo.Донбас.

На його думку, це остання спроба Кремля проштовхнути свій сценарій виконання Мінських угод, "адже паралельно Москва посилено реалізує "придністровський сценарій": визнання документів "Л-ДНР", оголошення лінії фронту "державним кордоном", "націоналізація" підприємств".

Тимчук зазначив, що отримавши чергову відмову, Москва для підтримки свого "мирного іміджу" не стала "скасовувати" запропоноване перемир'я.

"Але явно піде второваним шляхом - можливо, зобразивши на якийсь час деяку деескалацію бойових дій на Донбасі, а потім повернувши ситуацію до вихідної точки. За фактом, "перемир'я" вже провалено, ще до офіційного початку. І інформаційна істерика в "Л-ДНР" з підготовки цього зриву, зрозуміло, із звинуваченнями на адресу ЗСУ - тому свідчення", - написав Тимчук.

Він зазначає, що Росія продовжує перекидати живу силу і техніку, але в той же час хоче впровадити "придністровський" сценарій.

"На сьогодні Москва створює передумови до об'єктивного загасання бойових дій на Донбасі. Але одночасно російсько-терористичні війська посилено готуються до активного продовження конфлікту", - написав Тимчук.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що Україна готова до виконання домовленостей про припинення вогню в зоні АТО з 1 квітня, досягнутих в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme