СБУ передала до суду справу Губарєва

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва

Як передає Depo.Донбас з посиланням на прес-службу відомства, обвинувальний акт переданий до Шевченківського районного суду Києва.

Повідомляється, що Губарєва звинувачують в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 КК України (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення і управління терористичною організацією) і ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень).

"Слідство велося під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури. Обвинувальний акт направлений для розгляду до Шевченківського районного суду Києва", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні у розшук Губарєва оголошено в травні 2014 року.

Крім того, повідомлялося, що у січні 2017 року колишнього самопроголошеного "губернатора" Донецької області Губарєва СБУ викликала на допит, куди він, звичайно, не з'явився.

Шевченківський районний суд Києва 20 березня надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно лідера "Народного ополчення Донбасу" і так званого "народного губернатора Донеччини" Павла Губарєва.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme