Порошенко: 600 викладачів та слухачів Нацуніверситету оборони воюють в АТО

Президент Петро Порошенко заявив, що більше 600 викладачів та слухачів Нацуніверситету оборони виконують завдання в зоні АТО, 7 героїв України стали випускниками вишу

Про це він заявив на урочистому випуску слухачів Національного університету оборони України, повідомляє Depo.ua.

"За роки незалежності понад 4000 керівників оперативно-тактичного і оперативно-стратегічного рівня пройшли підготовку в Нацуніверситеті оборони, більшість з них воює та служить не лише в ЗСУ, а у всіх сферах і структурах сектору оборони і безпеки. Більше 600 слухачів і викладачів виконували і продовжують виконувати бойові завдання, захищаючи Україну від російського агресора", - сказав Порошенко.

Він також додав, що серед випускників закладу є сім героїв України, які брали участь у війні на Сході України.

"Серед цьогорічних випускників практично кожний є учасником бойових дій, а майор Євген Єжевікін, якого знає вся Україна,заслужено удостоєний звання Героя України. За роки війни з Росією пройшлр підготовку ще семеро гнероїв України – це генерал-лейтенант михайло забродський, генерал -майор Ігор Гордійчук….полквники Сергій Шаптала та Олександр Трепак, підполковник Сергій Собко, майори Олексндр Порхун та Ігор Герасименко", - додав глава держави.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme