Полтавський бізнесмен розширює свою агропромислову "імперію"

Агропромислова компанія Kernel збільшує свій земельний банк до 700 тис. га

Полтавський бізнесмен розширює свою агро…

Група "Кернел" закінчує процес покупки холдингу "Українські аграрні інвестиції", що зробить агрохолдинг Андрія Веревського найбільшим власником земельного банку України, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Ліга.Бізнес.

За даними співрозмовників видання, агрохолдинг чекає дозволу від Антимонопольного комітету України.

"Менеджмент УАІ вже на валізах, чекають, що ось-ось Кернел поставить своїх", - говорить один зі співрозмовників.

У прес-службі Kernel побічно підтвердили інформацію, зазначивши, що раніше Веревський відкрито заявляв про намір розширювати земельний банк.

Нагадаємо, до цього Кернел отримав дозвіл від АМКУ на придбання частки в статутному капіталі десяти аграрних підприємств, які належать Renaisco B.V. - дочірньої компанії Glencore International.

Після цих придбань Kernel може стати найбільшим землекористувачем в Україні з земельним банком близько 700 тис. га.

Група Kernel - один з найбільших українських агрохолдингів, засновником якого є полтавець Андрій Веревський. Компанія є також найбільшим в світі виробником і експортером соняшникової олії. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішній продаж соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання і перевалки зерна на елеваторах і портових терміналах. На даний момент земельний банк агрохолдингу становить близько 390 тис. га.

Раніше Depo.Полтава повідомляло про наміри компанії "Кернел", зважаючи на тривалі протести місцевих жителів, закрити шкідливе виробництво з протруєння насіння в Лазірках Оржицького району на Полтавщині.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme