Переслідування та стрілянина: Як ловили розбійників на Тернопільщині

Тепер трьох нападників чекає до десяти років ув'язнення із конфіскацією майна

Переслідування та стрілянина: Як ловили…

Оголосивши на Тернопільщині план "Перехват", поліцейським вдалося затримати групу чоловіків, які погрожуючи зброєю пограбували сімейну пару, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби облполіції.

Наздогнати злодіїв спочатку намагалися самі потерпілі, але їм не вдалося, оскільки ті відстрілювалися та влучили у живіт чоловікові. Самі ж втекли машиною.

Як каже заступник начальника, начальник кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Степан Яцух, правоохоронці одразу після повідомлення про розбій оголосили план "Перехват", за тривогою підняли усі оперативні служби та спецпідрозділ.

Утікачів помітили правоохоронці уже при виїзді з обласного центру. Вони мчали на великій швидкості з порушенням правил дорожнього руху. Працівники поліції почали переслідувати невідомих. Останні, заїхавши в одне з сіл, опинилися в "глухому кутку", вискочили з транспорту і почали тікати в різні боки.

Номер на Mercedes Vito виявився краденим. Проте оперативникам вдалося встановити власника транспорту. Ним виявився житель Тернопільського району. Ці дані й вивели поліцейських на слід зловмисників.

Степан Яцух розповів, що злочинці для конспірації користувалися і іншими престижними авто, такими як Land Rover, Mercedes преміум класу та Iveko. Їх вони залишили у встановлених місцях для подальшої втечі.

За кілька годин працівники поліції з'ясували місце, де перебувають підозрювані. Двох затримали близько четвертої ранку 31 березня, а основного організатора дещо пізніше. Саме він і координував хід злочину - у кожного було своє завдання: один за кермом, інший відстрілювався, а третій прикривав відхід. Керівник злочинного тріо - відбував покарання в місцях позбавлення волі за вбивство.

Усі троє чоловіків - міцної статури, заробляли на незаконному продажі паливно-мастильних матеріалів. В одному з автомобілів оперативники знайшли гроші, маски, рукавиці та набої. Наразі поліцейські шукають саму зброю, яку зловмисники використовували при нападі.

Усіх затримали відповідно до ст.208 КПК. Їм інкримінують ст.187 ч.2 - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм. Триває слідство.

Нагадаємо, сьогодні до припаркованого жінкою автомобіля, у якому сиділа вона разом з чоловіком, підійшли двоє невідомих осіб у масках та погрожуючи пістолетом, вирвали у неї з рук сумку з 5000 доларів США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme