Низка країн може бойкотувати "Євробачення" в Києві через ситуацію з Самойловою, - гендиректор ЄВС

Гендиректор Європейської мовної спілки (ЄМС) Інгрід Делентре повідомила прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману про намір багатьох країн-учасниць "Євробачення-2017" відмовитися від участі в конкурсі через введення СБУ трирічного заборони на в'їзд в Україну російській учасниці Юлії Самойловій

Про це йдеться в листі Делентре, опублікованому на порталі oikotimes.com, передає Depo.ua.

Лист датований 23 березня, днем пізніше, коли з'явилося рішення СБУ про заборону в'їзду Самойловій.

"Якщо ви підтвердите заборону в'їзду - це, безумовно, матиме великий негативний вплив на міжнародну репутацію України. Безумовно, ми також стурбовані можливими негативними наслідками, до яких призведе цей інцидент Євробачення і ЄВС. Ми отримали ряд повідомлень з критикою рішення СБУ і бажанням цих країн відмовитися від участі в пісенному конкурсі в цьому році", - повідомила Гройсману Інгрід Делентре.

Гендиректор ЄВС також повідомила, що жодна країна раніше не блокувала участь у конкурсі, і ця заборона на в'їзд російської учасниці розцінюється як неприпустима.

"Як наслідок НСТУ може бути виключена з усіх подальших заходів ЄВС", - заявила гендиректор ЄВС.

Делентре попросила Гройсмана вирішити дане питання і "у вигляді винятку підтвердити участь Ю. Самойлової в "Євробаченні-2017" на тих самих умовах, що й інших 42 делегацій".

"Нам не наведено жодної інформації про те, що Юлія Самойлова становить загрозу нацбезпеці України. ЄВС докладає масу зусиль, щоб Євробачення залишилося поза політикою, і ми надмірно засмучені, а фактично злі, на те, що в цьому році конкурс використовується як інструмент конфронтації між Росією і Україною", - заявила Делентре.

Як зазначила гендиректор ЄВС, "відсутність взаємно прийнятого рішення поставить під загрозу майбутнє участь України в "Євробаченні".

Зазначимо, що жоден з членів ЄВС публічно не заявляв, що розглядає відмову від участі у конкурсі в цьому році у відповідь на дії України.

Нагадаємо, в Європі пояснили можливі санкції за недопуск Самойлової на "Євробачення".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme