На Росії розказали, як маловідомий чиновник став найбільшим інвестором окупованого Криму

Колишній заступник міністра енергетики Росії Петро Нідзельський виявився співвласником компанії "КримТЕЦ", найбільшого виробника традиційної енергії в Криму. Компанія реалізує проект вартістю понад 30 млрд рублів, причому без участі бюджетних грошей

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Дождь".

АТ "КримТЕЦ" володіє трьома станціями на півострові, на неї припадає 80% від потужності традиційних джерел. Виручка в 2015 році – близько 2,4 млрд рублів. Українські ЗМІ пов'язали компанію з російсько-українським бізнесменом Костянтином Григоришиним

Однак, як з'ясував "Дождь", ще з 2015 року у "КримТЕЦ" змінився власник. Тепер це Петро Нідзельський, маловідомий бізнесмен і колишній чиновник. У 1994-2004 він був заступником міністра енергетики. Після того, як він покинув державну службу, Нідзельський майже не згадувався в ЗМІ.

Про нову структуру акціонерів компанії розповіла прес-секретар "КримТЕЦ" Тетяна Югош. За її словами, 63% акцій належать ТОВ "Південна енергетична компанія", а решта 37% у Мінмайна Криму. У свою чергу "Південної енергетичної компанією" володіє Петро Нідзельський.

Інформації про нових власників немає у відкритих джерелах. "КримТЕЦ" має форму "акціонерне товариство" (АТ): як пояснює виконавчий директор юридичної компанії HEADS Consulting Микита Куликов, ця форма, як колись "закрите акціонерне товариство" (ЗАТ), не вимагає розкриття інформації про акціонерів.

Нагадаємо, що в окупований Крим, як мухи на мед, лізуть не тільки російські чиновники, але й гонять тамтешніх поліцейських.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme